▶Fűtés - hűtés szabályozás


UK System fűtés-hűtés szabályozó rendszer az UK-GEOTHERM Kft. kínálatában

A Szolgáltatási körünkben említett fűtési-hűtési rendszereinkhez modern és gazdaságos üzemeltetést biztosító szabályozó rendszer is tartozik, ez az UK System automatika.

Mi az UK System automatika?

Egy komplett szabályozó rendszer, mely a mért és a kívánt hőmérsékletek alapján a kiépített gépészeti egységeket szabályozza, ezáltal a különböző helyiségekben eltérő hőmérsékleteket tudunk biztosítani télen fűtési szezonban, illetve nyáron hűtési üzemmódban egyaránt.

 

Hol célszerű alkalmazni az UK System automatikát?

Rendszerünket a családi házaktól egészen az ipari létesítmények fűtési-hűtési rendszereinek szabályozására alkalmazhatjuk, ahol lényeges szempont a költséghatékony, gazdaságos üzemeltetés megvalósítása.

Az UK System elsősorban az alacsony hőmérsékleten üzemeltethető felületfűtő-hűtő hőleadókhoz lett kifejlesztve, mely nemcsak a fűtés-hűtés hőmérséklet szabályozására alkalmas, hanem a párakicsapódás elleni védelem biztosítására is harmatpontszámítással. Ez nagyon lényeges ha a hőleadó rendszert hűtésben alkalmazzuk.

Szabályzó rendszerünk a felhasználói igényeknek megfelelően programozható, így maximálisan biztosítja a komfortunkat a gazdaságos és költséghatékony üzemeltetés mellett.

 

 

 

Az UK System automatika rendszerelemei:

  

▶ Központi vezérlőegység                            

▶ Kezelőegység                                     

▶ Érzékelőegység

 

A rendszerben elérhető opciók:

▶Heti programozhatóság: a kívánt helyiség hőmérséklet előre programozható a hét minden napjára akár napi ciklusokra lebontva is, ezáltal energiát takaríthatunk meg.

▶Kezelőegység: lehetősség van kézi, illetve automatikus téli-nyári  átváltás között. Automatikus átváltás esetén az UK System szabályozó rendszer egy megadott külső hőmérséklet függvényében elvégzi az átváltást. A kezelőegység LCD és érintőképernyős kivitelben is elérhető.

▶Időjárásfüggő szabályozás: a külső hőmérséklet függvényében az UK System szabályozza a fűtési víz hőmérsékletét, ezáltal elkerüljük a felesleges 
üzemeltetési többletköltséget.

▶Párásodásfigyelés: az UK System a helyiségekben mért hőmérséklet és páratartalom függvényében kiszámolja a párakicsapódás hőmérsékletét, ez alapján szabályozza a hűtési víz hőmérsékletét, így elkerülve a párakicsapódást.


Rendszerünkhöz internetes felügyeleti modul is tartozik, mely segítségével interneten keresztül is bárhonnan lekérdezheti rendszerét, illetve módosíthatja a beállított hőmérsékleteket akár mobiltelefonról is.

  • NEWMED