►Előzetes költség kalkulátor


Családi ház épületgépészeti szerelési költségei, megújuló energiaforrások felhasználásával lakott nettó alapterület egységre (m2) vonatkozóan, amely tartalmazza a rendszerekhez szükséges anyagok, berendezések és azok beszerelési költségeit.

Az alábbi rendszerelemekből összeállíthatja a kívánt műszaki tartalmat.

Az itt megjelenített ár tájékoztató jellegű, pontos árat az építész tervdokumentáció alapján végzett számítások és leegyeztetett műszaki tartalom figyelembe vételével készítünk!


Építendő épület hasznos alapterülete:

m2

Hőleadó:

Határoló felületeken (fal, mennyezet - fűtés, hűtés; padló - fűtés) kialakított fűtőmezők, amelyek biztosítják az épület hőszükségletét (fűtés) és hőterhelését (hűtés) passzív hűtés formájában (a talajszondák "hőjét" használva jelentősen csökken a klímázási energia felhasználás, ill. nincs kellemetlen huzat jelenség). A falakon (és ha szükséges akkor a mennyezeten) MAINCOR rendszer kerül kiépítésre Ø10,1×1,1 csőből, amely vastagsága miatt a vakolás során sem eredményez jelentős mennyiségű többlet vakolatot. Gazdaságossága az alacsony fűtési előremenő hőmérséklet (max 40 °C, emiatt tökéletesen illeszthető a hőszivattyús rendszerekhez, ugyanis a hőszivattyúkat ebben a hőmérséklet tartományban a leggazdaságosabb üzemeltetni), és a sugárzó fűtésekre jellemzően alacsonyabb helyiség hőmérséklet esetén is megfelelő hőérzet biztosításában nyílvánul meg.

Talajszondás talajhő-víz hőszivattyú:

és tartozékai, amely magába foglalja a hőforrás ( talajszondák ) oldali előkészítés kiépítési és engedélyezési költségeit, a tárolókat és a beüzemelés költségeket az ehhez tartozó földmunka és talajköri akna költségei nélkül. Elhelyezéséhez minimálisan 8 m2 alapterületű helyiség szükséges.

Gépházi szerelés:

A gépházban elhelyezett berendezések hidraulikus összekötése a hőleadó rendszer osztó-gyűjtőivel. Szivattyúk, szabályzó- és elzáró szerelvények összekötése rézcső hálózattal csak a talajköri csővezeték szigetelését tartalmazza.

Vezérlés:

A fűtési rendszer vezérlését látja el. Külső hőmérséklet függvényében szabályozza az előremenő hőmérsékletet, biztosítja a helyiségenkénti szabályozást és a harmatponti figyelést (hűtésnél a penészedés elkerülése miatt elengedhetetlen).

Víz és szennyvíz:

A vizesblokkok alapszerelése MAINCOR rendszerrel, közmű rákötéssel, a szaniterek és tartozékainak, valamint a közműrákötéssel kapcsolatos földmunka költségei nélkül (tartalmazza a szerelőkeretek árát a fali WC-khez).

Napkollektor:

Rásegítés a használati melegvíz előállításban (2 - 3 db kollektor táblát figyelembe véve).

Szellőztetés:

Központi hővisszanyerős (csekély veszteség mellett biztosítja a friss levegőt az épületben) szellőztető gép beépítése betonba és falhoronyba elhelyezett légcsatorna hálózattal (rákapcsolható épületfelügyeletre, a vizesblokkok és zártterű helyiségek is bekapcsolhatóak a rendszerbe), kisebb továbbfejlesztéssel a páratartalmat is kezelheti.

Levegő-víz hőszivattyú:

és kiegészítő tartozékai, mely magába foglalja a berendezés telepítését, kalorikus csövezés kiépítését, vákumolást illetve a rendszer beüzemelési költségét. A rendszer telepítéséhez minimálisan legalább 4 m2 alapterületű helyiség szükséges.
A fenti műszaki tartalom kompletten nettó:


Bővebb információt és referenciákat a honlapon találhat, ill. az ott megjelölt elérhetőségeken szívesen megválaszoljuk a felmerülő kérdéseket.

Amennyiben a fentiekben megjelölt tájékoztató jellegű ár illeszthető az elképzelésükbe, úgy elkészítjük a konkrét tételes árajánlatot, a végleges koncepció kialakítása után.

Az árajánlat elkészítése 20-50.000 Ft-ig terjed az épület nagyságától függően mely összeget megrendelés esetén jóváírjuk!
  • NEWMED